ÁFONYÁS CHIAPUDING

2024.12.31

Hozzávalók:

  • 40 g chiamag
  • 2,5 dl növényi tej
  • 2 evőkanál áfonya
  • 1-2 teáskanál agave- vagy juharszirup
  • 1 csipet vanilia kivonat

Elkészítés:

  1. Egy csatos üvegben vagy befőttes üvegben keverd össze a chiamagot a növényi tejjel, a sziruppal és a vaníliakivonattal. Fedd le és tedd a hűtőbe egy éjszakára vagy legalább 4 órára. 
  2. Készíts áfonyapürét 1 evőkanál áfonya és 1 evőkanál víz összeturmixolásával, ha az édesebb ízeket kedveled, adj hozzá egy teáskanál juharszirupot is.
  3. Majd az áfonyapürét tedd az elkészült chiapudingra, a maradék áfonyát pedig szórd a tetejére. Jó étvágyat!