BANÁN PANCAKE

2024.12.31

Hozzávalók:

  • 180 g gluténmentes lisztkeverék
  • 240 ml növényi tej 
  • 2 db tojás
  • 2 db közepesen érett banán
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszzsír

Elkészítés:

  1. Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, sót, majd tedd félre.
  2. Egy külön tálban pépesítsd össze a banánt, add hozzá a tojásokat, öntsd bele a tejet és a kókuszzsírt. Alaposan keverd össze, amíg homogén állagú nem lesz.
  3. Majd öntsd a száraz összetevőket a nedves összetevőkbe, és ezt is dolgozd össze. Hagyd pár percig pihenni.
  4. Addig melegíts elő egy nagy serpenyőt, majd kezd el a serpenyőbe kanalazni a tésztát a palacsinták megsütéséhez. Süsd, amíg buborékok képződnek a palacsinta felületén, majd vékony spatulával fordítsd meg, és süsd további 1 -2 percig.
  5. Fogyaszd melegen, juharsziruppal vagy tetszés szerinti extra feltétekkel a tetején.