ÉDESBURGONYA CHILI

2024.12.31

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 1 konzerv fekete bab
  • 1 konzerv paradicsom
  • 20 g feta sajt
  • 30 g chipotle chili paszta
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g zeller
  • 1 tk koriander 
  • 1 tk köménymag
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 ° C-ra és tegyél fel egy mély serpenyőt melegedni.
  2. Hámozd meg az édesburgonyákat, és tedd őket a serpenyőbe. Add hozzá az olívaolajat, és süsd 5 percig, alkalmanként forgatva, amíg el nem kezd megbarnulni.
  3. Húzd félre és add hozzá a köményt, majd kanalazza bele a chipotle chili pasztát, és adjon hozzá 2 dl vizet.
  4. Tedd bele az apróra vágott vegyes zöldségeket, és add hozzá a koriandert, és helyezd a sütőbe, majd süsd 1 órán át.
  5. Vedd ki a sütőből, és add  hozzá a babot, a paradicsomot. Keverd jól össze, majd süsd még egy órán át.
  6. Végül fűszerezd tökéletesre, majd morzsold rá a fetát és tálald.