ÉDESBURGONYA RÖSTI

2024.12.31

Hozzávalók:

A röstihez 2-3 db:

  • 2 tojás
  • 10 dkg reszelt édesburgonya 
  • 10 dkg reszelt fehérrépa
  • 1 db kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 púpozott evőkanál szezámmagliszt
  • fűszerek: só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

  1. A röstihez a kislyukú reszelőn lereszeljük az édesburgonyát és a fehérrépát.
  2. Egy nagy tálban az apró kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, a 2 tojást alaposan összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a 2 nagy evőkanál szezámlisztet és ízlés szerint a fűszereket is, sót, borsot, pirospaprikát.
  4. A masszát két részre osztjuk, és lapos kerek pogácsákat formálunk belőle. 
  5. Egy tapadásmentes serpenyőben felhevítünk egy kiskanál kókuszzsíradékot, és a röstiket mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
  6. A serpenyőben maradt zsíradékon két tükörtojást sütünk, ahogy mi szeretjük.
  7. A tükörtojásokat a rösti tetejére helyezzük, ízlés szerint pirospaprikával, friss petrezselyemmel, chili pehellyel díszítjük.