CÉKLÁS BUCATINI

Hozzávalók:
- 400 g bucatini tészta (a bucatini, más néven perciatelli, egy sűrű spagettiszerű tészta, amelynek közepén egy lyuk fut, Lazioban és Rómában gyakori)
- 200 g főtt cékla
- 30 g dió vagy tökmag
- 30 g pecorino sajt
- 20-30 db bazsalikomlevél
- extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Tedd fel melegedni a tészta főzővizét. Közben hámozd meg és vágd kis kockákra a főtt céklát.
A céklát, a diót, a lereszelt sajtot és 15-20 db bazsalikomlevélell együtt tedd egy turmixgépbe és készíts belőle pestot. Sózd, borsozd, és adj hozzá annyi olajat, hogy krémes állagú legyen.
A tésztát tedd bele a főzővízbe és amikor már majdnem kész a tészta, egy serpenyőben melegíts meg 2 evőkanál olívaolajat, és egy kevés főzővízzel együtt melegíts fel a céklás pestot.
A főtt bucatinit add hozzá a pestohoz és forgasd össze a szósszal, díszíts egy-két bazsalikomlevéllel és magvakkal.