CÉKLÁS BUCATINI

2024.12.31

Hozzávalók:

  • 400 g bucatini tészta (a bucatini, más néven perciatelli, egy sűrű spagettiszerű tészta, amelynek közepén egy lyuk fut, Lazioban és Rómában gyakori)
  • 200 g főtt cékla
  • 30 g dió vagy tökmag
  • 30 g pecorino sajt
  • 20-30 db bazsalikomlevél
  • extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

  1. Tedd fel melegedni a tészta főzővizét. Közben hámozd meg és vágd kis kockákra a főtt céklát.

  2. A céklát, a diót, a lereszelt sajtot és 15-20 db bazsalikomlevélell együtt tedd egy turmixgépbe és készíts belőle pestot. Sózd, borsozd, és adj hozzá annyi olajat, hogy krémes állagú legyen.

  3. A tésztát tedd bele a főzővízbe és amikor már majdnem kész a tészta, egy serpenyőben melegíts meg 2 evőkanál olívaolajat, és egy kevés főzővízzel együtt melegíts fel a céklás pestot.

  4. A főtt bucatinit add hozzá a pestohoz és forgasd össze a szósszal, díszíts egy-két bazsalikomlevéllel és magvakkal.