SPÁRGÁS GALETTE

Hozzávalók:
175g gluténmentes lisztkeverék
100g hideg vaj
60g tejföl vagy vegaföl
1 csapott teáskanál só
1 tojás a kenéshez
500g zöld spárga
200g feta sajt és más vegán sajt
2 kisebb gerezd fokhagyma
pár csepp olívaolaj
só, frissen őrölt bors, rozmaring ízlés szerint
Elkészítés:
Egy tálban morzsold el a lisztet a hideg vajjal, majd add hozzá a tejfölt és a sót, és gyúrd össze. Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsd ki, és gyúrd egy kis labdává, és pihentesd 35-40 percen keresztül.
A spárgasípok végét törd le, és a megmaradt részeket dobd forrásban lévő sós vízbe három percre, majd vedd ki őket, és azonnal tedd hideg vízbe, így megtartják majd színüket.
A sajtot reszeld le. Vedd elő a hűtött tésztát és nyújtsd 30 cm-es átmérőjű körré, és szórd rá a sajtot, de arra figyelj, hogy a külső peremén hagy 3 cm-es sávon üresen. Ezután helyezd a spárgákat a sajtra és sózd, borsozd, fűszerezd kedved szerint. Tehetsz rá néhány csepp olívaolajat is.
A kihagyott széleket most hajtogasd vissza egy kicsit, kend le a felvert tojással, és helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe és addig süsd, amíg aranybarna nem lesz.