SÜTŐTÖKÖS GOFRI

Hozzávalók:
120 g gluténmentes lisztkeverék
175 ml növényitej
1 tojás
50 g maradék sült sütőtök
25 g vaj
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál őrölt gyömbér
½ teáskanál őrölt fahéj
1 csipet teáskanál őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet só
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 140 °C-ra, és helyezz bele egy rácsot.
Melegítsd elő a gofrisütőt is.
Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
- Egy másik nagyobb tálban keverd össze a tojást, a tejet, a tököt és az olvasztott vajat. Add hozzá a lisztkeveréket, és keverd, amíg a tészta összeáll. Hagyd 10 percet pihenni.
Enyhén kend be a gofrisütőt kókuszolajjal. Öntsd a gofrisütő közepére egy kis tésztát, majd oszlasd el kicsit. Süsd a gofrit, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, ez kb. 7-8 perc.
Vedd ki a gofrit és tedd át a sütőben lévő rácsra. Ismételd ezt meg a maradék tésztával. Tálald sziruppal, lekvárral, és magvakkal.