SÜTŐTÖKÖS GOFRI

2024.12.31

Hozzávalók:

  • 120 g gluténmentes lisztkeverék

  • 175 ml növényitej

  • 1 tojás

  • 50 g maradék sült sütőtök

  • 25 g vaj

  • ½ teáskanál sütőpor

  • ½ teáskanál szódabikarbóna

  • ½  teáskanál őrölt gyömbér

  • ½  teáskanál őrölt fahéj

  • 1 csipet  teáskanál őrölt szerecsendió

  • 1 csipet őrölt szegfűszeg

  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 140 °C-ra, és helyezz bele egy rácsot.

  2. Melegítsd elő a gofrisütőt is.

  3. Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

  4. Egy másik nagyobb tálban keverd össze a tojást, a tejet, a tököt és az olvasztott vajat. Add hozzá a lisztkeveréket, és keverd, amíg a tészta összeáll. Hagyd 10 percet pihenni.
  5. Enyhén kend be a gofrisütőt kókuszolajjal. Öntsd a gofrisütő közepére egy kis tésztát, majd oszlasd el kicsit. Süsd a gofrit, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, ez kb. 7-8 perc.

  6. Vedd ki a gofrit és tedd át a sütőben lévő rácsra. Ismételd ezt meg a maradék tésztával. Tálald sziruppal, lekvárral, és magvakkal.