SZICÍLIAI PADLIZSÁNROLÓ

2024.12.31

Hozzávalók:

  • 1 db nagy padlizsán, hosszában 4 mm-es szeletekre vágva
  • 80 g főtt vagy konzerv fehérbab, enyhén összetört
  • 40 g olasz paradicsompüré
  • 40 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 10 db fekete olajbogyó, apróra vágva
  • 1 teáskanál finom só
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 6-8 db bazsalikom levél

Elkészítés:

  1. A padlizsánszeleteket kend meg olívaolajjal, enyhén sózd meg a szeleteket, majd egy tapadásmentes serpenyőben pirítsd mindkét oldalukat körülbelül 3 percig. Alternatív megoldásként használhatsz AirFryert. Tedd félre a padlizsán szeleteket.
  2. Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a fokhagymát.
  3. A padlizsán szeleteket enyhén kend meg a paradicsompürével, helyezd rá a pirított fokhagymát, majd hintsd meg a borssal.
  4. Ezután teheted rá a bazsalikom leveleket és egy teáskanálnyit az összetört vajbabból és néhány olajbogyó. 
  5. Majd tekerd fel a padlizsán szeleteket, mint az involtini tekercset.