VEGÁN BOLOGNAI

2024.12.31

Hozzávalók:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom konzerv
  • 6 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • olívaolaj
  • oregánó, bazsalikom, fahéj
  • só, bors 
  • 1 csomag tészta (tesztőleges, én gluténmenteset használok)

Elkészítés:

  1. A vöröslencse bolognai elkészítéséthez először egy konyhai robotgépen vagy nagy lyukú reszelőn reszeld le a hagymát , a sárgarépát, a fehérrépát és a fokhagymát.
  2. Egy kis kókuszzsíradékon kezd el dinsztelni a hagymát és kicsit később add hozzá a tobbi lereszelt zöldséget is.
  3. Kicsit párold őket, majd fűszerezd meg sóval, borssal és fűszerpaprikával.
  4. Add hozzá a vöröslencsét és körülbelül kétszeres mennyiségű vízet - 400 ml - és főzd alacsony hőfokon.
  5. Közben add hozzá a paradicsomkonzervet és a paradicsompürét is és a többi fűszert, az oregánót, a bazsalikomot és egy csipetnyi fahéjat.
  6. Addig főzd a bolognai mártást, amíg a lencse meg nem puhul. Ha elkészült a kifőtt tésztára helyezve, reszelt sajttal tálald.